LED-verlichting is een relatief nieuwe term die wordt gebruikt om tuinverlichting te omschrijven. LED-lampen (light emitting diode) zijn tegenwoordig een van de populairste trends in huisverlichting. LED-lampen bestaan al jaren en werden eerst ontwikkeld voor computermonitoren en tv-schermen, maar vinden nu een plek in veel verschillende gebieden van verlichting en zelfs in de auto-industrie. LED-lampen worden beschouwd als duurzaam, energiezuinig, stijlvol en zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren.

LED verlichting kopen

LED-verlichting is niet bepaald een ‘kunstvorm’, maar het kan er heel mooi uitzien en kan geweldige resultaten opleveren in tuinen. LED-verlichting is ook populair omdat er bijna geen fout mee kan gaan. Een led spot dimbaar of LED-verlichtingsarmatuur is een LED-lamp voor gebruik in buitenverlichtingsarmaturen die licht produceert met een of meer rode lichtgevende diodes ondergedompeld in een glasplaat. Deze lampen produceren licht door het aanleggen van een elektrische stroom en een speciale gel die in de lamp worden gevuld. De gel kan tot vijfennegentig procent van het licht van de LED-lamp absorberen en zal niet opwarmen of doorbranden.

LED-verlichting heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere soorten tuinverlichting, zoals laagspanningsverlichting. Het grootste voordeel is dat leds geen bewegende delen hebben, waardoor er geen bedrading nodig is. Bovendien gaan leds tot tien jaar mee, dus u hoeft ze niet elk jaar te vervangen, waardoor u op de lange termijn geld bespaart. LED’s zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en zijn extreem duurzaam. Veel LED-lampen werken op slechts één kanaal, dus als u van plan bent om meerdere lampen in uw tuin te gebruiken, heeft u geen extra lampen nodig.

Tuiverlichting

LED-tuinverlichting zal de algehele uitstraling van uw tuin verbeteren omdat het een koele, rustgevende gloed biedt die niet kan worden bereikt met traditionele verlichting. LED’s verbruiken ook veel minder energie dan gewone lampen, waardoor ze een geweldig groen alternatief zijn voor iedereen die “groen” probeert te worden. LED-lampen kunnen net zoveel licht produceren als gewone gloeilampen, maar ze worden niet heet en produceren heel weinig warmte. Dit betekent dat ze uitstekend geschikt zijn voor het verwarmen van zwembaden en voor het verlichten van boten en campers tijdens kampeertrips.

LED’s worden vanwege hun effectiviteit al vele jaren gebruikt in verschillende industrieën. Als u in een koude omgeving woont, weet u hoe moeilijk het kan zijn om standaard tuinverlichting te vinden die de hele nacht blijft branden. LED’s zijn hier geweldig voor omdat hun LED-chips niet heet worden en de hele nacht helder licht geven. LED’s zijn ook uitstekend geschikt voor buitenverlichting omdat ze, in tegenstelling tot standaardlampen, niet opwarmen en hotspots produceren. U zult ook zien dat LED’s waterdicht zijn en jarenlang regen en zelfs sneeuw kunnen weerstaan.

LED-verlichting is absoluut een uitstekende keuze voor uw volgende tuinproject. Ze zijn eenvoudig te installeren, vergen weinig onderhoud en verbruiken heel weinig energie. LED’s zijn een geweldige aanwinst voor elk huis en tuin. Het zal uw tuin opvrolijken en uw avondtijden meer ontspannen en plezierig maken.


Solartuinverlichting.be is de leverancier in België van Solar tuinverlichting. Sinds de oprichting is het ons doel om onze klanten te helpen verduurzamen met moderne en stijlvolle up downlights op zonne-energie. Solar verlichting